Teatergrupper på DUD

Ikväll är det 2 teatergrupper på DUD som gäller. Tisdagar är roliga! Nu börjar jag få ordning på manuset så alla får ungefär lika mycket repliker. Det är jättesvårt att göra en rättvis fördelning, speciellt nu när jag har tagit material från 4 olika pjäser. Det är en salig blandning av Strindberg, Shakespeare och ett par musikaler. Alla scener är ju inte lika långa.

Det blir ett kul mix mellan dans och teatergrupperna och jag hoppas publiken uppskattar samarbetet. Avslutningen blir 10 maj i Tallås, Katrineholm.

En utmaning med nästan 40 elever på scen samtidigt. Alla kommer ju inte att spela eller dansa samtidigt och det kan vara svårt att vara på scenen utan att göra något. Ibland är det svårare att inte ha några repliker än att ha några. Man får använda öronen och lyssna aktivt. Det är lätt att man blir ”privat” när man väntar på sin tur.

Tallåsaulan är stor och jag bör nog lägga in några röstövningar för att få upp volymen. När man blir nervös kan axlarna skjuta i höjden och sen spänner man sig vilket resulterar i att man får en ostabilare, ljusare röst och glömmer trycka på med magstödet.

Står man stadigt, är välrepeterad och andas ordentligt, fungerar allt mycket bättre, men det är svårt att tänka på allt. Speciellt om man är ovan.

Jag funderar på vilken rekvisita och vilken scenografi vi ska ha. Allt måste vara så enkelt som möjligt för att det ska fungera. Bord och stolar får räcka. Sen lite enkel handrekvisita. Kollar av mer ikväll när jag träffar gänget!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *