Söndagsintervju

Intervju med Sigvard Läth

När jag läste på Åsa Folkhögskola så gick Sigvard Läth på samma utbildning. Vi har hållit kontakten och gett varandra feedback på olika skrivprojekt. Kul att träffa nya skrivarbekantskaper. Eftersom Sigvard skriver mycket passade jag på att intervjua honom angående hans skrivande.

Vem är du och när började du skriva?

Jag heter Sigvard Läth, är Socionom och har en Filosofie magisterexamen med socialt arbete som huvudämne.

Hur kom det sig att du började skriva?

Jag började skriva mer strukturerat på gymnasiet. Jag kände ett behov att uttrycka mig skriftligt

Vad skriver du mest? Dikter, noveller?

Idag skriver jag i alla genrer, för tillfället mest dramatik, men jag medverkar med en nyskriven dikt i Författares Bokmaskins antologi Poesi på en dag, varje år.

Har du något tema när du skriver dikter eller är det blandat?

Jag har alltid ett tema i alla mina böcker. Det finns ett genomgående tema i alla mina fem diktsamlingar, samt i den novellsamling som jag senast gett ut.

Var det svårt att få din diktsamling utgiven? Hur gick du till väga?

Jag har gett ut samtliga mina diktsamlingar och min novellsamling på Författares Bokmaskin, där är du själv ansvarig utgivare. Jag utförde större delen av arbetet själv, utom att trycka boken. De böcker som jag gett ut på Författares Bokmaskin är följande: Mina diktsamlingar är Glaspärlor 1982, Rött och svart 1983, Bryt upp! 1984, Havets gåta 1993 och De godas tyranni 2008. Jag har även gett ut en novellsamling, Safari 2012.

Vad hämtar du inspiration ifrån?

Inspiration hämtar jag både från det verkliga livet och ifrån uppdiktade händelser

Vad gör du om du drabbas av skrivkramp?

Jag skriver bara när inspirationen faller på och undviker därigenom skrivkramp.

Har du något råd till andra skrivintresserade?

Mitt råd till andra skrivare är: Låt de inte styra ditt liv. Skriv det du känner för

Vad har du på gång just nu?Jag skriver på en pjäs nu, som i dagsläget innehåller 2 akter.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *