Hur jag började dansa

Ikväll åker jag till Lännäs och har mina 2 dansgrupper. Många som dansat har börjat tidigt. Det gjorde jag också om än med gymnastik.

1972 var jag 5 år och då började jag med barngymnastik i Vingåkers Gymnastikförening. Det var så pass roligt att jag fortsatte till jag var 16 år. Det var där jag lärde mig höger och vänster och att använda armar och ben samtidigt. Jag tyckte det var jättekul och såg varje år fram emot den stora avslutningen i Vidåkerskolans Sporthall. Vi avslutade alltid med en långdans där alla hade varsitt färgglatt band i handen, jag glömmer det aldrig.

Andra året på gymnasiet började jag dansa jazzdans på DUD i Katrineholm. Det var på Gärsnäs (tror jag) och Susanne Carlsson-Ström och Solveig Benediktsson ledde kursen. Jag lärde mig chase, padebore, plie och att sträcka på armarna, ha en snygg hållning och en hel del rolig koreografi. Jag fastnade för dansen och den har följt mig alla år sen dess.

Terminen efter började jag och en kompis leda barndans i Vingåker. Vi höll till i musiksalen på Vidåkersskolan och det var otroligt pirrigt första gångerna. Att stå längst fram och se allas ögon riktade mot dig samtidigt som du ska säga vad alla ska göra och sen visa. Men, det gick bra och nu har jag undervisat i dans i bl a Vingåker, Söderköping, Arboga, Björkvik, Julita, Högsjö, Lännäs och Katrineholm i 28 år! Många mil har det blivit.

Under några år drev jag även Dansgruppen Surprise som jag åkte runt med på företagsfester och andra tillställningar. Jag sydde kjolar, jackor och byxor så symaskinen glödde. Det var otroligt kul och utmanande att driva och marknadsföra en dansgrupp och jag lärde mig mycket under den perioden. Tack till mitt gamla Surprise-gäng!

Dans är något som alltid kommer att finnas i min värld!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *