Fallet med krusifixet – av Mats Ingelborn

Tänk om man var 9 år igen, va härligt det skulle vara. Barn läser inte så mycket som förr, det är andra intressen som tagit över. Men när det kommer så här bra böcker med fina illustrationer och en bra och spännande handling, hoppas jag att de börjar läsa mer.

Ask och Embla bor i Fabelborg och det är här som historien utspelar sig. Det är en kattnappning som ska lösas och det gör de med bravur. Historien är bra och lagom spännande för åldersgruppen.

Ask och Embla får ta del av meddelanden från X. Prästens dotter Bella ska utlämnas mot ett värdefullt krucifix. Det blir några turer med herr X innan allt löser sig. Ett rafflande slut i kryptan och ett smart drag av Embla gör att krucifixet kommer tillbaka och även Bella.

En riktigt bra och spännande bok med fina bilder av Afra Amin Orony gör att jag blir nyfiken på de nästkommande böckerna som kommer under nästa år. Barn och ungdomar behöver fler böcker av denna sort. Vare sig de köper den själva eller får den i julklapp.

Beställ ett ex från www.yabot.se  Julklappen är fixad.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fallet med krusifixet – av Mats Ingelborn

  1. Pingback: Fallet med krucifixet, Ask & Embla – Yabot AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.