Vad kan jag göra för dig?

Sommaren har nästan passerat. Himlen får en annan färg och det blir mörkare på kvällarna. Vågen kanske visar annorlunda siffror och grillkvällarna har varit många. Nu ska man börja jobba, börja träna och komma i form.

Det kan vara svårt att hålla vikten året runt och visst varierar den, det är normalt. Men när det börjar dra iväg uppåt får man se upp. Att leva med ett kostschema är ett enkelt sätt att få i sig den näring och energi som man behöver för att orka jobba, träna och leva.

Det gäller att veta hur mycket man ska äta och hur man kan göra för att unna sig något extra på helgen och ändå hålla sin vikt. Under Coronan har det framkommit att de som har övervikt har haft det tuffare. Det finns, mig veterligen, ingen forskning på detta än. Men att vara överviktig gör att flera följdsjukdomar kommer med i bilden.

Som kostrådgivare kollar man vad kunden äter i dagsläget, vad han eller hon väger, hur långa dom är och om det finns allergier. Sen sätter man ihop ett kostschema med hjälp av dessa parametrar. Det är en långsam procedur att gå ner i vikt om det ska hålla. Ungefär ett halvt kilo per vecka är lagom, annars vrålbantar man för att sen gå upp lika mycket och lite till.

Det tar tid att gå ner – för det har tagit tid att gå upp.

Vill du ha råd om din kost? Hur just du ska äta för att orka leva ett bra liv och pressa ner några kilon? Hör av dig till mig så berättar jag mer.

piawidlund67@gmail.com

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *