Fyra kultur- och sporttips inför hösten

Vi går mot mörkare tider, något som kräver att varje individ hittar något skoj att ägna sig åt under höst och vinter. I denna lista finns fem tips på passande aktiviteter inom kategorin kultur och sport.

Gå på bio

Biograferna har börjat öppna upp runt om i landet, till mångas stora förtjusning. Vintertid är filmernas absoluta högtid, en tid runt där många storfilmer har premiärer. Att passa på att boka in ett biobesök under höst eller vinter är därför en mycket bra idé.

Stora biografer som Filmstaden presenterar ofta vilka filmer som visas under vilka perioder. Håll utkik för att hitta premiärer som faller just dig och dina vänner i smaken. Föredrar du att titta på film hemma går det förstås bra att hyra eller streama dina favoritfilmer. Exempel på sådana tjänster är Netflix och Google Play.

Simma dig friskare

Att besöka en simhall för en timmes härlig simning är helt perfekt under ruggiga vinterdagar. Simning har en rad olika positiva hälsoeffekter, exempelvis förbättras både flås och koordination. Dessutom är träningsformen så pass skonsam att det är en aktivitet som passar nästan alla.

De flesta simhallar erbjuder klippkort där varje besök blir något billigare – ett hett tips till dig som vill göra simningen till en rutin nu under höst och vinter. Självklart går det även bra att betala var gång för sig.

Följ sport hemifrån

Sport är kul att följa hemifrån, i synnerhet i tider där man gärna slipper infinna sig i en iskall arena för att heja fram favoritlaget. Populära matcher och tävlingar sänds av kanaler TV4 och C More, där sporttablån presenterar aktuella händelser.

Vill du engagera dig ytterligare så erbjuder spelsajter både odds och tips kring betting och sport, samt presenterar aktuella nyheter inom sportvärlden. Exempelvis kan du läsa om förväntningar inför säsongen, samt se aktuella odds för sporter som tennis, fotboll och handboll.

Gå på museum

Att strosa omkring på museer är alltid trevligt, och kanske är det lite extra trevligt i vintertid. Kulturupplevelser av detta slag ger dig möjlighet att fly höstlöven och snålblåsten, och stiga in i en helt annan kreativ värld. Oavsett om du fascineras av skeppet Vasa eller flygmilitären finns ett museum i din smak.

Gillar du foto är Fotografiska i Stockholm är en favorit bland många. Här kan du uppleva fotokonst från olika utställande konstnärer, samt ta en fika eller lunch i restaurangen som hör till museet.

Besök teater eller opera

Teater och opera är en häftig upplevelse. Att få se en levande föreställning inspirerar och berör på många sätt – i synnerhet om du hittar din favoritföreställning på schemat. I Sverige är den kungliga operan den absolut största, och kallas för landets kulturscen. Här levereras levande föreställningar av toppklass. Kolla gärna in operans kalender för 2020/2021 för att hinna boka biljetter då åtgången vanligtvis är stor.

Med förhoppningen att ni läsare har fått med er några aktivitetstips inför hösten, har det nu blivit dags att avrunda. Ha en underbart fortsättning på året fylld med roliga aktiviteter.

Vi går mot mörkare tider, något som kräver att varje individ hittar något skoj att ägna sig åt under höst och vinter. I denna lista finns fem tips på passande aktiviteter inom kategorin kultur och sport.

Gå på bio


Biograferna har börjat öppna upp runt om i landet, till mångas stora förtjusning. Vintertid är filmernas absoluta högtid, en tid runt där många storfilmer har premiärer. Att passa på att boka in ett biobesök under höst eller vinter är därför en mycket bra idé.
Stora biografer som Filmstaden presenterar ofta vilka filmer som visas under vilka perioder. Håll utkik för att hitta premiärer som faller just dig och dina vänner i smaken. Föredrar du att titta på film hemma går det förstås bra att hyra eller streama dina favoritfilmer. Exempel på sådana tjänster är Netflix och Google Play.

Simma dig friskare
Att besöka en simhall för en timmes härlig simning är helt perfekt under ruggiga vinterdagar. Simning har en rad olika positiva hälsoeffekter, exempelvis förbättras både flås och koordination. Dessutom är träningsformen så pass skonsam att det är en aktivitet som passar nästan alla.
De flesta simhallar erbjuder klippkort där varje besök blir något billigare – ett hett tips till dig som vill göra simningen till en rutin nu under höst och vinter. Självklart går det även bra att betala var gång för sig.

Följ sport hemifrån
Sport är kul att följa hemifrån, i synnerhet i tider där man gärna slipper infinna sig i en iskall arena för att heja fram favoritlaget. Populära matcher och tävlingar sänds av kanaler TV4 och C More, där sporttablån presenterar aktuella händelser.
Vill du engagera dig ytterligare så erbjuder spelsajter både odds och tips kring betting och sport, samt presenterar aktuella nyheter inom sportvärlden. Exempelvis kan du läsa om förväntningar inför säsongen, samt se aktuella odds för sporter som tennis, fotboll och handboll.

Gå på museum 

                                                                                                                                                         Att strosa omkring på museer är alltid trevligt, och kanske är det lite extra trevligt i vintertid. Kulturupplevelser av detta slag ger dig möjlighet att fly höstlöven och snålblåsten, och stiga in i en helt annan kreativ värld. Oavsett om du fascineras av skeppet Vasa eller flygmilitären finns ett museum i din smak.
Gillar du foto är Fotografiska i Stockholm är en favorit bland många. Här kan du uppleva fotokonst från olika utställande konstnärer, samt ta en fika eller lunch i restaurangen som hör till museet.

Besök teater eller opera

Teater och opera är en häftig upplevelse. Att få se en levande föreställning inspirerar och berör på många sätt – i synnerhet om du hittar din favoritföreställning på schemat. I Sverige är den kungliga operan den absolut största, och kallas för landets kulturscen. Här levereras levande föreställningar av toppklass. Kolla gärna in operans kalender för 2020/2021 för att hinna boka biljetter då åtgången vanligtvis är stor. 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *