Hur svårt kan de va?

Att få i sig D-vitamin kan faktiskt vara ganska svårt. Man får i sig det genom den fantastiska solen, men den är ju inte framme året runt. Under de mörka vintermånaderna får vi försöka få i oss D-vitamin genom att äta rätt mat.

Ut i solen

D-vitamin finns i fet fisk och äggula. Det är ett fettlöslig vitamin och hjälper till att bygga skelettet och muskelproteinsynteser, samt aktivt upptag av kalium. Svårt att få i sog av den här vitaminen som är lurig att hitta.

Ät ägg

Äter vi allsidig kost så får vi i oss det mesta och jag börjar fundera på om alla mina vitamintillskott är nödvändiga. Jag försöker få i mig både frukt och grönt och blanda maten även om jag äter samma frukost varje dag. Man kanske skulle prova en månad utan kosttillskott och se vad som händer…

||||| 0 Gillar! |||||
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *