Att springa…

Det blev ett besök i Solna idag

Fredrik Zillén är verkligen Sveriges ledande coach inom löpning, det kan jag intyga från idag. Han hyr in sig i dessa lokaler på sidan av SAS Radisson.

Och här ser ni mig – före och efter. Jag gjorde i princip allt fel och började på det röda fältet längst ner. Hmm, dags att börja knyppla kanske, tänkte jag. Men om man jobbar tätare med armarna, öppnar upp bröstkorgen, har ett ägg under hakan och böjer sig framåt från hälen…så hamnar man på det gula fältet.

Jisses vad man ska tänka på mycket, men om man snappar upp en eller två saker till en början och sen tar med höfterna och ”olja i knäna”, så tror jag säkert att jag kan utvecklas. Fredrik förklarade på ett bra sätt och jag ska få PDF-filer på det vi gått igenom så jag ska komma ihåg allt.

Synd att jag inte gjort detta tidigare, då hade jag varit en bättre löpare. Tekniken med datorn har funnits i 3 år och används tydligen flitigt att döma av att det var få tider kvar att boka under våren. Det var verkligen värt pengarna och en semesterdag från jobbet.

Jag har alltid tyckt om att springa men nu känns det som om en ny era börjar vad det gäller löpningen. Jag ska försöka tänka på armar och axlar och en öppen bröstkorg på fredag när jag ställer mig på bandet igen. Sen får jag jobba vidare utifrån det.

Jag skulle även få förslag på olika intervallträningar och det tyckte jag var bra. Det handlar ju om att variera träningen så mycket som möjligt och när en sak börjar sitta ger den inget längre. Då är det dags att ändra och testa nya saker.

Jag har gjort ett träningsschema i excel där både styrka och kondition ingår. Ser ut så här just nu men ändras hela iden.

Måndag – intervallöpning och mage

Tisdag – ledig

Onsdag 2 mil cykel + 5 km löpning = Brickpass

Torsdag – mage+dips+chins+90 minuter dans

Fredag 1 tim på löpbandet (som nu ska bli längre än 9,3 km där jag fastnat)

Lördag – biceps+axlar

Söndag – 1km simning+ben+marklyft

Marklyft plockade jag in efter bikefiten och intervallöpning för en månad sen. Nu cyklar och springer jag inomhus, maniskt rädd för att bli kall och förkyld. Men så fort vädret tillåter så ska jag ta ut pärlan och dojjorna och möta asfalten!Jag stannar hemma matte…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Att springa…

  1. Amanda skriver:

    Men knyppla låter inte helt fel heller 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *