Det börjar snackas om mässan

Jag ser på FB att många börjar planera inför höstens bokmässa, med all rätt. Själv har jag bestämt mig för, tror jag, att varken delta i Skrivarkonferensen eller åka på Mässan. Det kostar för mycket helt enkelt. Tusenlapparna ramlar iväg och frågan är vad det ger i slutänden.

Givetvis är det trevligt att träffa sina skrivande kollegor och köpa böcker, lyssna på föreläsare och delta i workshops. Men det kan man göra på fler olika sätt. Skrivarkonferensen i Stockholm har jag deltagit i under alla de 3 år som den funnits. Första året var bäst. Andra året blev det såå mycket större och lite mer opersonligt.

I höstas var det på Dieselverkstan i Nacka. Över 200 st och man fick leta efter dom man kände och ville träffa. Dessutom var det fler boksäljare än bokköpare och det var lite trist när man släpat med sig novellsamlingar.

Det tenderar till att bli för mycket ekonomiskt tänk och för lite feeling. Vi får väl se om jag ändrar mig och åker men i dagsläget känns det inte som det.

Hur gör du till hösten?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Det börjar snackas om mässan

  1. Ethel skriver:

    Nej, Skrivarkonferensen blir det inte i år heller. Men Bokmässan är ju här i Göteborg så på något sätt blir det ett besök där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *