Tips

Det är en sen kväll på teatern. En skådepelare kommer ut i sin loge bubblande lycklig över de blommor han fått. Kan de möjligen vara från Alice? Ja, så tror han men blir smått besviken när han förstår att han tagit miste. Nu börjar istället hans fantasi och dröm om att lyckas locka Alice till hans teater och där få berätta om allt märkligt som hänt på dessa tiljor.

Här är berättelsen om mannen som önskade få träffa henne vars namn börjar på A, en historia om hur man kan dikta sitt liv, om teater, om roller, och allt märkligt som utspelar sig på Stadra i Bergslagen. Det är en föreställning där musiken har en viktig roll. Sångerna är med texter av örebrosonen Lars Wivallius, Ylva Eggehorn, Hjalmar Gullberg, Erik Axel Karlfeldt, Johan Henrik Kellgren och många många fler.

Föreställningen har producerats av Stadra Teater bland annat med stöd av Helge Ax:son Johnsons stiftelse, Konstnärsnämnden och med benäget stöd av Örebro länsteater och Teater Martin Mutter.

“Det sägs att det är svårt att bli profet i sin egen hemstad. Men Magnus Wetterholm är det.” /…/ “Plötsligt har svensk kulturdebatt fått ett viktigt tillskott.” -NA

Tisdag 21 Mars 19:00 på Nya China

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *