Kapitellängd

Fick ett nyhetsmail angående bland annat längd på kapitel. I min andra bok har jag lite längre kapitel i den första. Det är svårt att veta hur långt det ska vara men jag tycker jag fick till det både i första och andra boken. Feedbacken jag fått har inte gällt kapitlen i första hand. I alla fall inte den negativa.

Nu har jag ju lite läsflow och jag tycker att de författare jag plöjt igenom också har bra kapitelindelning. Det är sällan jag stör mig på den biten. Det finns ett fåtal författare om väljer att ha extremt korta kapitel och det tycker jag är störande. Bättre att ha lite längre kapiltel och kanske sätta en liten stjärna mellan raderna om det är en rejäl förflyttning i tid och rum. Det blir inget flyt utan mest hackigt om det är för kort.

Vad tycker ni om kapitellängd?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kapitellängd

  1. Ethel skriver:

    Jag gillar nog också längre framför korta. Blir så stötig läsning med korta. Jag vill sjunka in i berättelsen. Men när jag själv skriver tänker jag inte särskilt mycket på antal sidor per kapitel. Mer på att jag vill avsluta varje med en cliffhanger, stor eller liten. Och mer av sig självt blir de nästan aldrig korta, inte så långa heller ;-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *