Tips

Det som är vårt

Marina vinner typiskt nog på Triss just den enda gången hon verkligen inte förtjänat det. Bibliotekarien Anneli kanske inte riktigt har läst alla böcker hon vältaligt tipsar om. Sally kämpar mot landets fulaste rondell, den enda satsning som gjorts i trakten på tjugo år. Katrin håller på att bränna ut sig och hittar hoppet i en bikupa. Och Kristoffer tvingas alltmer inse att det där genombrottet som hårdrockssångare kanske trots allt aldrig kommer att hända.

Det är nutid någonstans i Örebro län. I många år har service efter service stängt ner och flyttat till centralorten. Och när beskedet kommer att även biblioteket ska stängas samlas en grupp människor i känslan av att nu får det i alla fall vara nog.

Det som är vårt är en nyskriven pjäs som tar sitt avstamp här i Örebro län. Dramatikern Anders Duus har hämtat stoff från skolkorridorer, kök och tidningssidor för att skapa en egen fantasi om en ort och dess människor. Resultatet är ett ömsint och humoristiskt drama om det stora och det lilla, och om kraften i att komma samman och göra skillnad.

Urpremiär 11 mars 16.00 på Örebro Teater

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *