Att skriva om kärlek…

…kan vara svÃ¥rt.

Jag har gett ut två novellsamlingar med blandade berättelser. Inspirationen kommer från många olika håll och ofta har jag fått till en del spännande berättelser. Vissa påstår att jag har en makaber ådra…? Jag håller fullständigt med. Frågan är var den kommer ifrån.

När jag började skriva var jag med i några novelltävlingar där genren skräck gällde. Det var kul och det kanske var det som gav mig ”blodad” tand att fortsätta. Eller om det är alla mina timmars tittande på CSI och Criminal Minds som gör att berättelserna lutar åt ett speciellt håll.

Visst har jag med en och annan berättelse om kärlek också, men de är få. Vissa människor skriver så bra och trovärdigt och både kärlek och erotik, men jag är nog inget vidare på det. Jag minns när jag skulle skriva sexscenerna i min första bok. Hur mycket ska man gå ner på detaljnivå och hur långa som de vara. Sida upp och sida ner behövs ju inte.

Man kan ju välja att släta över det hela och bara nämna att kärlek uppstod, men det kan bli lite torftigt och fattigt i sammanhanget. Det kan vara bra att öva sig i att skriva om kärlek och sensualism.

I oktober vann jag i alla fall Månadens dikt på Kultursidorna och den handlade om kärlek. Hoppas jag får inspiration att skriva om mer kärlek under 2017!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *