Intervju med en seriemördare – Kalle Segerbäck

 Äntligen en kväll i soffan med en bra bok. Nu är det snart dags att fylla på i bokhyllan med lite nya alster. Vi får se vad det blir.

Upplevde du att han var galen? Jag frågan är befogad när man har en bror som Daniel. Har man under loppet av 5 år mördat 32 personer och tackat nej till försvarsadvokat är det verkligen en befogad fråga.

I januari 2012, träffade Carl Molinieux Daniel Winston för första gången. Daniel sitter fängslad i en isoleringscell på en rymningssäker anstalt långt ute i ödemarken. Han har kontaktat journalisten Carl för att hans story ska bli skriven. Carl blir därmed den första journalist som erbjuds möjligheten att träffa och reda ut gåtan Daniel Winston. Det är en del som hört av sig innan, både journalister och kvinnor. Mötet blir startskottet på en resa som Carl inte riktigt anat, när han gick med på att träffa Daniel. Carl drivs av en nyfikenhet på gärningsmannen bakom morden, men snart börjar han att förstå att Daniels historia döljer mer än vad någon kunnat föreställa sig.

Vi får följa ett flertal intervjuer på anstalten och även när Carl träffar personer som funnits i Daniels liv innan han blev dömd. Boken är på 502 sidor men jag tycker att spänningen håller i sig hela tiden.

Kalle Segerbäck kommer från Växjö. Han är journalist och filmare och har medverkat i produktioner som Kobra, Uppdrag granskning och Dokument inifrån. Under 30 år har han rest över hela världen och träffat allt från företagsledare och miljardärer till uteliggare. Han har även skrivit boken, Det var hennes fel.

Jag avslutar med ett talesätt i början av boken;

Människan är ett däggdjur, med kulturell fernissa.

Tack Kalle för den spännande boken!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Intervju med en seriemördare – Kalle Segerbäck

  1. Anna/notonmusic skriver:

    Den här verkar spännande Pia! Talesättet inte minst!

  2. Ethel skriver:

    Verkar bra! Och som sagt, uttrycket säger verkligen sanningen om oss människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *