Skrivro

Det var skönt att dra iväg ett par dagar i mellandagarna. Få lägga sig i en härlig hotellsäng, käka jordnötter och dricka onyttig läsk. Få simma i poolen, bar strosa omkring, äta en supergod frukostbuffé och bara fortsätta läsa den bra boken innan lunchen intages. Jag skulle kunna tänka mig att bo på hotell mycket oftare än jag gör, men det finns ju både tidsaspekter och pengar som säger lite stopp. Men visst är det lockande.

Det finns många härliga ställen att övernatta på i vårt avlånga land. Allt från Piteå i norr till Karlskrona i söder. Eller varför inte ett mysigt hotell i Eksjö? http://www.eksjostadshotell.se/ Egentligen spelar det ingen roll var hotellet ligger. Bara man kommer bort från vardagen ett tag. Det är som att läsa eller gå på teater ungefär. Man kastar sig iväg i ett äventyr som man inte riktigt vet var det landar. Ganska skönt att komma ut i det okända.

Många gånger när jag sovit på hotell har jag kommit igång med skrivandet på ett otroligt bra sätt. Man har liksom inget annat att göra än att ta tag i saker man borde. Datorn har jag alltid med mig och jag minns när jag gick en teaterkurs i Södertälje och hade lediga kvällar. Jag var i ett redigeringsläge med min första bok, Första given, och jag hann göra hur mycket som helst under de två kvällarna jag spenderade på hotellet.

De vanliga sysslorna försvinner, som att dammsuga, tvätta och stryka. Det är bara att luta sig tillbaka, ringa restaurangen, beställa någon trevlig maträtt, gå ner och hämta den när den är klar, äta på rummet, kasta sig in i datorn och jobba. Får man hjärnsläpp kan det ju vara skönt att gå ut en promenad och är man i en stad man inte brukar vara i kan ju inspirationen bli desto bättre.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Skrivro

  1. Mia skriver:

    Åh! Blir grön av avund. Skulle vara fantastiskt att göra så, bo på hotell bara för att skriva och inte behöva bry sig om allt det där städandet etc som ska göras hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *