En tanke gror

December är en planeringsmånad för mig. Musik, danssteg och teaterövningar blandas friskt i min hjärna. Jag pratade med en kille i veckan och fick då en toppen idé som jag ska börja jobba på i veckan. Blir det bra så blir det riktigt bra. Och roligt.

Det är svårt att som teaterlärare variera sig hela tiden. Man har 12 gånger att träffas på varav näst sista gången är genrep och sista gången består av uppspel. Några elever kanske inte är med från början och någon kanske hoppar av. Och där står man och ska försöka göra det bäst av det. Oftast går det bra, för eleverna är både duktiga och flexibla. Tillsammans har vi gjort många bra framträdanden.

Ibland får eleverna själva skriva sina pjäser och ibland gör jag det. Att få fantisera och skriva en historia själv är otroligt utvecklande och lärorikt. Att se hur dom samarbetar och testar olika idéer är inspirationsgivande för mig som lärare.

Men till nästa termin ska jag försöka göra material så det bara är att börja jobba med det. Då hinner vi göra mer improvisationsövningar istället för att skriva. Härligt!

P1030487 (2)

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *