Blodröd synd

Nicole Löv och Shailene Craig har tillsammans skrivit boken, Blodröd synd, på L.C. Förlag. Nicole har böcker som: Ett mörkt förflutet och Ett liv i spillror på sitt CV. Och Shailene novellsamlingarna; Om du ber mig, Längtan och Berör mig, förför mig. Nu har de valt att samarbeta med boken, Blodröd synd som handlar om Coralie. Den marknadsförs som en erotisk thriller.

Berättelsen tar sin början en varm sommarnatt när Coralie är på väg hem. Hon stöter på en man i Engelska parken som håller på att strypa en annan kvinna. Hon blir själv jagad och nerslagen. Sen är storyn igång.

Ett lik hittas av polisen och Coralie förstår vem det är. Coralie jobbar med Paul och Adele på en krog och där träffar hon Jonny Thelin och kärleken börjar spira mellan de två. Det är givetvis inte helt okomplicerat.

Jonnys mamma, Karin, har helt andra planer för sin son och slåss med näbbar och klor och lite annat, för att han ska välja en flicka med rang. När hon får reda på att han träffat Coralie blir hon galen. Karin är en karaktär som är lätt att känna avsky för och det gör man ganska omgående. Hon drar sig inte för att förföra Jonnys vän och går skoningslöst fram med allt hon tar sig till.

p1030992

Något påminner mig om Susanne Ahlenius sätt att skriva Erotic Crime på, och då är det riktigt bra! Erotiskt och spännande med en touch av sensualism. Men ändå rakt på, utan krusiduller. Det hade gärna fått vara ännu mer erotik.

Coralie häktas för mord och Jonny tar avstånd från henne. Hon får besök av Fanny i fängelset. Det visar sig att Fanny har en hel del att tacka Coralie för. Under tiden smider Karin planer för Malena och att hon ska få ihop det med Jonny. Malena är som en klisterlapp efter Jonny, envist trånande. När hon tillfredsställer Jonny är det, trots allt, Coralies ansikte han ser.

Coralie får fler besök i fängelset, bland annat av Fanny som bär på en stor hemlighet. Även Karin passar på att avlägga visit och berättar saker som får Coralie att hamna i en nervkollaps. Hon vaknar upp efter två dagar på sjukhuset.

Det är ett bra driv i boken och jag vill hela tiden veta hur det slutar. Språket är lättsamt och de erotiska styckena faller in naturligt i historien. Jag gillar inte att det förekommer svordomar i texten, de tillför inget. Men det får gärna vara fler erotiska scener.

Det utlovas en actionspäckad historia om rivalitet, hemligheter, svartsjuka, hämnd och söndertrasade familjer som tar fram mörkret bakom välputsade familjer. Nicole och Shailene har fått med det mesta och boken är helt klart läsvärd.

I slutet löses alla trådar upp och även om inte alla får uppleva lyckan så får i alla fall Coralie ett minne med sig för livet.

Tack L.C.Förlag för recensionsexemplaret.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Blodröd synd

  1. Ethel skriver:

    Det var en del ”namedropping” där ;-). Speciellt kvinnor. Inte lätt att skriva sensuella scener. Det har de tydligen lyckats med! Och lyckats med spänning!

  2. Susanne Ahlenius skriver:

    Tack för omnämnandet Pia ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *