Ett steg i taget

p1030980Nu har jag börjat knåpa ihop repertoaren till vårens danskurser. Jättekul. Bandspelaren på skrivbordet, dansskorna på, den svarta pärmen lagad med gaffatejp och papper och penna. Sen är det bara att köra igång.

Jag slölyssnar aldrig på musik. Det värsta jag vet är människor som sätter på musik så fort man kommer hem till dom och hälsar på. Har du inget att säga mig? Har jag lust att säga. När jag lyssnar på musik är det bara i jobbsyfte. Ikväll har det blivit mycket förberedelser både till barndans och till min vuxengrupp på torsdagar. Jag hoppas såå att de ska gilla det jag knåpat ihop. Jag tycker vi hoppar över julen och börjar direkt!

När jag koreograferar skriver jag ner alla takter och alla steg. Givetvis blir det en hel del ändringar ibland men för det mesta håller jag mig till det jag skrivit. Ibland kan man missbedöma en ny grupp som man inte träffat tidigare. Man kan ha gjort för enkla steg, eller för svåra. Då är det bara att göra om och göra rätt.

Ibland tar jag bort ett helt stycke i musiken och gör om helt. Och ibland tar jag stegen i halva takten som det var tänkt från början och skippar armarna. Har man som jag, 30 års erfarenhet har man lite trix man kan använda sig av.

När man står där och musiken pumpar är det inte alltid så lätt att komma på något. Jag brukar se till att alltid röra på mig. Om inte annat så bara gå omkring i takt till musiken. Rätt som det är kommer det ett steg, en arm, en snurr, ett axelskak. Sen är jag igång. Och är jag inte det så är det bara att byta låt helt enkelt. Allt är tillåtet!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *