Fartblinda – av Carolina Neurath

En bok om bankvärlden och finanshajar, kan det verkligen va nåt? Svar; ja. En riktigt bra skriven bok som blev en bladvändare för mig. Den utspelar sig i Stockholms finansvärld och i de finare salongerna. Bra beskrivet och man kan nästan känna att man är där, i den fiiina Djursholmsvillan, i Maseratin eller på bankkontoret.

fffffffffffffffff

Peder af Roth och Otto Rehnskiöld  jobbar på samma bank som Henrik Beijer, tradingchef. De dras in i en ekonomisk härva då bankinspektionen knackar på dörren och vill gå igenom portföljerna. Vad det gäller stoff till en sån här bok finns det nog massor av fall att inspireras av. Boken är delvis inspirerad av verkligheten, står det på baksidan. Och det förvånar mig inte ett dugg. Om du inte läst den, gör det!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *