Mycket nytt på Stadsteatern

Billy Elliot har premiär på Stockholms Stadsteater 10 februari. Den handlar om den lilla killen som växer upp på 80-talet i en gruvstad i norra England. En dag upptäcker Billy balettjejer i lokalen bredvid boxningen och hela hans värld förändras. En musikal om att drömmar kan uppnås i den mest bistra tillvaron. Den vill jag se.

En annan musikal vid namn Fun home, har premiär 21 april. Den handlar om Alison, 19 år, som kommer fram till att hon är lesbisk. Hon skriver ett brev till sina föräldrar, men det tar tid innan hon får ett svar. Den bygger på Alison Bechdels självbiografiska tecknade serie.

Hemsöborna av Strindberg med Ann Petren och Claes Malmberg är ett annat guldkorn som kommer. Premiären är 17 mars. Madame Flod annonserar efter hjälp och Carlsson svarar. Han ska få gården på fötter och vinn hennes hjärta. Kul att Stadsteatern plockar in Malmberg för rollen. Det kan bli en höjdare.

Bankdirektör Borkman, av Henrik Ibsen, är ett tyngre kort men ändå sevärd. Peter Andersson och Kajsa Ernst har huvudrollerna. Efter ett långt fängelsestraff, återvänder bankdirektören hem till sin bottenfrusna hustru. Han har suttit inne för att han förskingrat pengar i sin egen bank. Nu är han besatt av tankar på hämnd och revansch.

Det finns många fler pjäser av se men det här är dom jag tycker är mest intressanta. Billy Elliot står högst upp på önskelistan! Har du någon favorit?

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *