Jag Рen serien̦rd

Har precis klickat hem några dvd-boxar från cdon. Bones och sista säsongen av Rederiet. Japp, jag är en serienörd. Att hitta en riktigt bra serie med många, många avsnitt är underbart. Fick nys om serien Homeland för ett tag sen och har sett igenom den. Rederiet ser jag av nostalgiskäl och Bones gillar jag sen flera år tillbaka.

Just nu tittar jag på CSI. Jag har givetvis alla boxarna och har sett dom minst 2 gånger. En regnig sommardag, en ledig hösthelg, mellandagar med minusgrader. Då är det perfekt att kolla igenom filmerna på hyllan, dra ut en box och slå sig ner framför teven. Jag är bra på att hålla igång, men lika bra på att slappa. Och tur är väl det.

Troligtvis är det med filmer som med böcker. Fastnar man för en författare så följer man gärna den och dennes böcker genom årens lopp. Man gillar stuket på storyn, karaktärerna och genren är tilltalande. Som en film ungefär. Det är ju inte bara skådespelarinsatserna som är viktiga i en film. Ofta är det dom som blir hyllade, omskrivna och dyrkade. Det finns ju X antal människor som bidragit med olika kreativa saker under resans gång.

Givetvis är det likadant i en bok. Det är författarens grundidé och tankar som är skrivna. Sen kanske man anlitar en testläsare eller tvÃ¥, en lektör och om man har ett förlag bakom sig blir ytterliga personer inblandade. Omslag, baksidestext, marknadsföring och signeringsturnéer bokas av professionella förlagsmänniskor. Sen ska det tas foton osv. Ja, ni vet…

När det gäller en film är allt från manusförfattare och regissör inblandade till scenograf och sminkör. Sen har vi ljus och ljud som är nog så viktigt. Effekter kan skapa spänning och är det dessutom rätt musik till, kan ibland en å annan kall kår uppenbara sig. Givetvis bidrar skådespelarna till en hel del, men man får inte glömma alla runtomkring.

Jahaja, där flöt jag ut lite, men det kändes helt ok. Jag är i alla fall en serienörd och blir säkert överlycklig när mitt paket kommer!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Jag – en serienörd

  1. Ethel skriver:

    Ang. din kommentar hos mig: Jag har läst boken (som jag kanske nämnt tidigare?) om Martin och Johan för något år sen. Mycket bra.

    Håller med om att jag gärna vill läsa fler böcker av en författare som jag fattar tycke för. Ibland håller det, ibland tröttnar jag.

    Serier ser jag ibland. Om jag hittar något riktigt bra. Om det inte håller riktigt då funkar det inte att se vidare. Jag har dåligt med tålamod där. Men nästan inget är bättre än att se en riktigt bra serie!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *