En man av stil och smak – av Anders Fager

p1030839Jag blev lite besviken eftersom jag trodde det skulle vara mer skräck. Enligt mig var det inga gigantiska skräckscener eller ens småscener där jag upplevde att det blev otäckt. Men å andra sidan skriver jag ju rätt makabra berättelser själv så jag är väl härdar.

Boken handlar om en bibliotekarie vid namn CeO Molin som kommit på den briljanta idén att stjäla värdefulla gamla böcker på Kungliga Biblioteket, där han jobbar. Vissa böcker säljer han för en mindre förmögenhet och han har helt enkelt inte råd att sluta. Men snaran dras åt och han känner att han kommer att avslöjas.

Läsaren dras in i Stockholms undre värld bland uråldriga sällskap kämpar om makten över demoniska krafter. Meningarna är korta och man dras in i storyn snabbt. Men, så mycket skräck, enligt min mening, var det inte.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på En man av stil och smak – av Anders Fager

  1. Ethel skriver:

    Ja, jag tror att du är härdad :-). Tycker mig känna igen det där om att en anställd på Kungliga Biblioteket stal och sålde böcker. Har en svag aning om att jag läste om det för ett antal år sen. Undrar om det är verklighetsbaserat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *