Kvällsjobb i soffan

p1030835 p1030834

Sitter i soffan och förbereder inför sommaren. Det blir Moliere på Djulö och nu ska jag snart träffa pianisten Karin som ska spela in alla låtar. Det betyder att jag måste förbereda mig och kolla vilka låtar som eventuellt ska bort, vilka som ska kortas och vilka som ska korrigeras i texten. Vi ska ha in Djulö istället för Skåne till exempel. Sådana ändringar är helt ok att göra på sångtexterna. Jag har gått igenom allt en vända nu och tar ett varv till imorgon kväll. Sen blir det ett snack med producenten så vi kommer överens om detaljerna.

Det är mycket finlir som ska till innan man kan sätta igång och repa. Det här är en av sakerna. Man tycker varje år att man förberett sig jättemycket och tänkt på allt. Man använder sig av sin rutin och lite kom-i-håg-lappar, men ändå är det vissa saker som man glömmer och måste ta tag i. Men jag har lärt mig genom årens lopp att det är bäst att vara just förberedd. Man sparar en massa tid och besvär och det man vill ägna sig åt i slutänden är i alla fall det konstnärliga, i mitt fall, regin. Jag kanske gör någon enkel koreografi också, men regin är huvuddelen.

Det tillkommer i alla fall en massa saker som man ska fixa i slutet. Kläder, kulisser, peruk och mask, rekvisita och marknadsföring. Fotografer ska bokas, affischer ska göras, program ska tryckas och annonser ska in i tidningen. Sen ska man maila alla tidningsreportrar man känner till, gärna lokalradion också. Och göra FB-grupper, prata med alla man känner osv, osv. Har man gjort dom tunga bitarna först, brukar det flyta på rätt bra! Jag ser fram emot en spännande sommar.P1030356

En glad Veronica i sommarens föreställning av Söderkåkar som vi spelade vid Djulö!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *