Skriv 2016 – Föreläsning med Martin Schibbye

p1030792 Äntligen

p1030796Per Adolfsson, chefredaktör för tidningen Skriva & Ann Ljungberg hälsa oss välkomna till Skriv 2016

p1030801Vi fick lyssna till en föreläsning av Martin som handlade om hur han och hans journalistkollega blev fängslade i 14 månader i Etiopien. En gripande historia om hur han kom på att man kunde gå i en åtta i cellen för att få motion men inte bli yr i huvudet, hur han och Johan fixade ett bibliotek i fängelset med hjälp av svenskar som skickade böcker, hur han kom i kontakt med fiskare som blivit knarklangare och fick läsa, Den gamle och havet, hur han kom i kontakt med 13-14-åringar genom att de fick läsa Bröderna Lejonhjärta på engelska, hur böckerna lades i 3 högar och blev censurerade innan fångarna fick läsa dom, och om hur de kom i kontakt med en kvinnlig medfånge som gav dom lappar på toan i en tändsticksask.

Vi fick även höra hur han med hjälp av sin fru smugglade ut papper som han och Johan kommit över vid olika förhör och hur pappren låg hemma på skrivbordet när han kom hem. Han blev inte fri från fängelset förrän han skrivit boken och den blev släppt. En sten som föll från hjärtat. Många gripande anekdoter från tiden som fängslad som gör att man kommer på hur bra vi egentligen har det här i lugna Sverige!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Skriv 2016 – Föreläsning med Martin Schibbye

  1. Ethel skriver:

    Har läst boken. Mycket bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *