Från monologer till dialoger

Vi har harvat på med monologer en hel del på teatergruppen för vuxna. Nu tog vi steget vidare och läste dialoger. Jag hade kopierat några scener där 2 personer samtalar och nu var det dags att börja samarbeta. Jättekul och intressant att se hur de olika skådisarna tog sig an texterna och gjorde egna tolkningar. Det är just det som är så härligt med teater, det finns inga rätt och inga fel.

En scen från Söderkåkar, en från Alla är vi änglar när vi dör, en från I väntan på Wilson och en från Alla var där. Folklustspel, tyngre pjäser och fars. En salig blandning som är kul. Nästa vecka jobbar vi vidare med dialogerna och avslutar med att spela upp dom för varandra. Det roliga är att jag har alla scenerna på dvd, vi kanske ser dom när vi spelat upp allt. Det är inte bra att se det innan, då blir man låst och vågar inte ta några egna initiativ.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *