Igår skrev jag om döden, ursprunget var en kratta

I helgen tände jag ljus på kvällen för första gången. Ett par värmeljus i kakelugnen och det lysta riktigt hemtrevligt. Innan jag skulle gå och lägga mig tittade jag ut genom fönstret på bottenvåningen. Där trädgårdsmöblerna fanns hade jag lagt en kratta, lutad mot bordet. Helt plötsligt fick jag för mig att det stod någon där i röd tröja. Jag tittade en gång till och såg att det bara var krattan. Men då hade tankarna redan början spinna igång. Tänk om det var döden som satt där. Hmm, han kanske inte ville spela schack men han kanske fikade med någon annan.

Igår kväll startade jag datorn och skrev. Trädgårdsmöblerna bytta jag ut mot en lite flashigare pool och visst fick döden några polare att snacka med. Dom hade rådslag om det ena och det andra och det blev en kortberättelse som ska få ta plats i min nästa novellsamling. Så kan det gå när man ser en kratta i trädgården.

Vad är det galnaste ni blivit inspirerade av?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på IgÃ¥r skrev jag om döden, ursprunget var en kratta

  1. Ethel skriver:

    Troligtvis när jag skrev en skräcknovell om en mardröm jag hade. Blev illamående när jag läste den. Den låg väl för nära mig, kändes som det var något jag upplevt i verkligheten.

    • Pia Widlund skriver:

      Huvaligen. Jag önskade att jag skulle komma ihåg alla mina drömmar bättre, men så fort jag vaknar är dom bara borta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *