Styrelsemöte

Idag har Jens och Björn och jag haft ett styrelsemöte (i form av en lunch). Det är vi som i grund och botten styr Kannibaltetern, som finns under Dud. Vi bildades för några år sen när Jenny, Jens syster, skrev en pjäs, Porträtt av en kannibal, som jag regisserade. Vi medverkade den sommaren på Riskteaterfestivalen i Ydre och var tvungna att skaffa oss ett namn. Det fick bli Kannibalteatern. Sen dess har vi satt upp, Herrar, Alla var där, Sjukt på sjukan, Skaffa mig en tenor och I väntan på Wilson.

Vi bestämmer själva vad vi vill sätta upp och nu träffades vi inför höstens mörka kvällar, och bestämde att vi ska ta fram förslag på pjäs. Vi har ju blandat farser och tyngre pjäser ganska friskt och tänker fortsätta att göra det. Vi har inte direkt 1000 st i publiken men vi har j-g roligt både när vi repar och när vi har föreställningar.

Det är lite som att skriva. Jag tror inte och har inga planer på att bli en författare som lever på att skriva. Men jag vill ha roligt under tiden. Känna att jag utvecklas och att min kreativa sida kan få utlopp för de galenskaper som samlats i hjärnan. Jag tycker att vi tar vissa saker på alldeles för stort allvar ibland.

Inom loppet av ett par veckor har jag läst på FB-gruppen, Författare på FB, att man undrar över när man har rätt att kalla sig för författare. Är det viktigt egentligen? Som  jag skrev så rensade jag avloppet för ett tag sen, är jag rörmokare då. Jag har även undervisat i dans i 30 år i år. Är jag danslärare då? Ja, på den frågan svarar jag ja, för har man 30 års rutin så kan jag stå för det.

Jag är dock av den åsikten att man bör leva på, eller få in det huvudsakliga inkomsten, på det man kallar sig för. Jag är en skrivande människa. Jag har roligt. Jag utvecklas och jag trivs. Hur är det med dig?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *