Ensamvargar eller socialputtar?

Jag funderar på vad vi som skriver är för några människor. Är vi ensamvargar, eftersom vi sitter ensamma och skriver och skriver? Eller är vi sociala människor som hoppar ut ur vår bubbla när vi ska marknadsföra våra alster, prata för vår vara eller sälja in oss själva? Jag är i alla fall ensamvarg som hoppar ut ur min bubbla med jämna mellanrum. Men annars sitter jag ensam och skriver och tycker att det är helt ok.

Man får förflytta sig in i en roll när man inte skriver. Vara trevlig och le, prata och skratta. Förhoppningsvis gör man det så pass trovärdigt att någon vill köpa det man skrivit. Om man inte har gjort sig ett namn förstås, då kan man göra lite som man vill.

Det ultimata är ju förstås att vara både och. En ensamvarg med en stor portion disciplin och en socialputte när man väl behöver vara det. Att kunna säga något intelligent när journalister frågar om ditt skrivande, att bli bra på bild och att handlöst kasta sig ner i datorn och leverera text trots både huvudvärk, disk och ett tomt kylskåp.

Då återstår den stora frågan; Vem är du?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ensamvargar eller socialputtar?

 1. Ethel skriver:

  Jag är otvivelaktigt en ensamvarg. Sen gillar jag att träffa vänner (de få jag har + nära släkt), men jag längtar hem ganska snart. Några timmar räcker. Att marknadsföra mig själv gillar jag inte alls. Känner mig som en idiot.

  Efter ett långt arbetsliv med mycket stress och ständiga sociala kontakter i jobbet, njuter jag otroligt att få vara för mig själv och göra vad jag vill på dagarna. Skriva t.ex. ;-).

 2. Mia skriver:

  Jag är ingen ensamvarg alls. Alltså har inget emot att vara ensam och skriva, för det händer ju, men jag föredrar alltid sällskap och grupper och umgås. Men jag söker mig liksom inte till ensamskrivandet, det bara är det ibland. Däremot söker jag mig gärna till skrivargemenskap av olika slag och andra sociala sammanhang där man åtminstone får tala om skrivandet och livet och whatnot.

  • Pia Widlund skriver:

   Skrivargemenskap kan vara jättetrevligt, att hjälpa varandra och stötta är kul och lärorikt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *