Möte på El-kullen och invald i Zonta-klubben

P1020992En inspirerande föreläsare

P1020993Roliga saker i butiken

P1020994Allt tillverkat i bra material

P1020995Samlar solens strålar och värme i solfjäderform

P1020996Med blankt bottenpapp

P1020997På höjden

P1020998Tomater i växthuset

P1020999Taket

Jag har fått den stora äran att bli invald i Zonta-klubben i Katrineholm. I december var jag där och föreläste om mitt skrivande och efter det blev jag bjuden på en föreställning och ett möte och nu blev jag invald. Glad och stolt är jag över det.

Zonta är ett internationellt kvinnligt nätverk som verkar för kvinnors bästa. De hjälper till både inom kommunen och internationellt. En tisdag varje månad är det möte, med sommaruppehåll, och då lyssnar man på en föreläsare. Idag besökte vi El-kullen utanför Katrineholm. Där samlas el på bredden och tvären. Man laborerar och provar nya sätt att ta tillvara på solens strålar.

Vi fick lära oss att solens kraft är bättre än vindens, jag trodde tvärtom. Det blåser ju en hel del, tänkte jag. Men det visade sig att det kostar en hel del att laga vindkraftverk om de går sönder. Dessutom ska de underhållas. Solen finns där, mer än vi anar, även under vimtern. Har man satt upp solpaneler håller dom i 25 år och sen är det bara att använda elen. Tjoho!

Zonta hjälper lokala föreningar, bl a Kvinnojouren, så jag fixade ihop en necessär som jag skänkte idag.

P1020771Den som tittar noga ser Bamse-schampot….

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *