Eldskytten Рav Anders H Blomstr̦m

Eldskytten Anders H Blomström, en medeltidsdeckare som utspelas i Visby.

Det här är ingen bok jag hade kommit i kontakt med om jag inte läst om den på FB. Tur att FB finns. Det ät som att läsa en häftig historiebok. I början av boken landar vi direkt på 1300-talet bland bödlar och avhuggna huvuden. Pesten härjar och folk dör som flugor.

En man och en häst spolas iland och sedan rullar allt igång.

P1020604

Det är ett litet typsnitt och väldigt många personer som florerar. Det blir rörigt ett tag och jag tänker ibland mer på personerna än på händelse. Vem är vem och vad gör dom?

P1020605

Men boken är underhållande och som jag skrev, en häftig historielektion. Ju er jag läser desto intressantare blir det och jag fångas av historien. Ett helt annat liv än vi är vara vid med våld, sjukdomar och fattigdom. Men också med en gnutta kärlek. Läs den om du får tillfälle.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *