Ett mörkt förflutet av Nicole Löv

P1020555

Tänk en sån massa böcker som man inte kommit i kontakt med om man inte börjat blogga och använt sig av FB. Det här är en sån.

Bokens tar sin början 1977 i Danmark, där en flicka vid namn Isabella mister livet i en gänguppgörelse i MC-världen. Efter det förflyttar vi oss raskt till Sverige och Helsingborg, år 2012. Isabell Sahlin får i uppdrag av sin chef Rickard Carlsson att besöka en föreläsning med Max Henriksson. Det uppstår ljuv musik mellan dom.

I andra kapitlet dyker det upp en flicka som ligger på sjukhus där texten är kursiv. Jag önskar att man hade fortsatt med den kursiva stilen lite längre in i boken och delat upp det. Ett bra sätt att skapa både frågor och spänning som kan flätas ihop snyggt på slutet.

Vi får följa Isabell i det dagliga arbetet och när hon möter Johan Walt. Spänningen stiger när namnet Djävulen kommer in i historien och det finns några som reagerar på namnet som inte borde göra det. Djävulen visar sig vara en före detta gängledare som skjutit en pojke och trådarna går tillbaka till MC-gänget.

Vittnen blir dödade, Isabells bil brinner och hotbrev skickas. Slutet är gastkramande och några obehagliga sanningar avslöjas. Jag hade gärna sett lite mer beskrivningar av Helsingborg som stad.

Det är en spännande historia och språket liknar mitt eget. Den är lättläst och lagom lång. Har du inte läst den så gör det. Du kanske blir lika sugen på att läsa uppföljaren, Ett liv i spillror, som jag.

Tänk en sån massa böcker som man inte kommit i kontakt med om man inte börjat blogga och använt sig av FB. Det här är en sån.

Bokens tar sin början 1977 i Danmark, där en flicka vid namn Isabella mister livet i en gänguppgörelse i MC-världen. Efter det förflyttar vi oss raskt till Sverige och Helsingborg, år 2012. Isabell Sahlin får i uppdrag av sin chef Rickard Carlsson att besöka en föreläsning med Max Henriksson. Det uppstår ljuv musik mellan dom.

I andra kapitlet dyker det upp en flicka som ligger på sjukhus där texten är kursiv. Jag önskar att man hade fortsatt med den kursiva stilen lite längre in i boken och delat upp det. Ett bra sätt att skapa både frågor och spänning som kan flätas ihop snyggt på slutet.

Vi får följa Isabell i det dagliga arbetet och när hon möter Johan Walt. Spänningen stiger när namnet Djävulen kommer in i historien och det finns några som reagerar på namnet som inte borde göra det. Djävulen visar sig vara en före detta gängledare som skjutit en pojke och trådarna går tillbaka till MC-gänget.

Vittnen blir dödade, Isabells bil brinner och hotbrev skickas. Slutet är gastkramande och några obehagliga sanningar avslöjas. Jag hade gärna sett lite mer beskrivningar av Helsingborg som stad.

Det är en spännande historia och språket liknar mitt eget. Den är lättläst och lagom lång. Har du inte läst den så gör det. Du kanske blir lika sugen på att läsa uppföljaren, Ett liv i spillror, som jag.

Det blir 4 klackar av 6 möjliga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *