Hur ska man tänka?

Hur mycket ska man påminna läsaren om från bok nummer ett? Detta är mitt dilemma just nu. Har precis tagit mig i kragen och börjat på Två jokrar i leken. Jättekul att komma igång, men jag måste hela tiden tänka ”bakåt”. Vad hände i första boken som jag måste ta med för att uppdatera läsaren och vad kan jag bortse ifrån. Ska man utgå från att alla läst första boken eller att Två jokrar i leken, är den första dom läser?

Jag tror jag måste bestämma mig för något. Till exempel att man bör ha läst första boken för att ha en bakgrundsbild till familjen och dess närmaste. Samtidigt som man vill att läsaren ska hänga med så kan man ju inte ”tjata om” vad familjens medlemmar tycker, tänker och jobbar med. Det här tycker jag är en svår nöt att knäcka.

Lösningen är nog att som vanligt skriva på den berömda magkänslan, låta någon annan läsa helheten och sen plåga en lektör med texten. Det finns nog lika många tankar om hur man ska göra som det finns författare och som vanligt är det bara jag som kan pränta ner mina tankar på pappret. Men det är många som kan ha åsikter…

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *