Vad ska boken heta?

Min första bok heter, Första given. Titeln fick jag fram genom att dottern i familjen blir spelberoende. Den andra boken har, Två kungar i leken, som arbetsnamn. Och den tredje, Triss i jokrar. På så sätt fick jag med kortens betydelse och dessutom de två bröderna som hämnas, i form av, Två kungar i leken. Jag vet inte hur genomtänkt och bra det är men det finns i all fall en röd tråd.

Omslag Första given

Frågan är hur viktig titeln på en bok är? Jag såg någon bloggare som diskuterade saken härom dagen. Vad lockar en bokköpare? Finns det några magiska ord som är spännande? Vad lockar dig när du står i bokhandeln och väljer?

Eller är det så att ett omslag i skarpa färger drar till sig läsaren? Eller är bilden/fotot avgörande för om boken köps? Det är kanske så att du köper boken bara för att du gillar författaren. Eller har hört att den är bra av någon kompis eller någon annan bloggare?

Visst är det en djungel av frågor som sällan får svar. Jag väljer böcker för att jag hört att dom är bra, eller för att jag följer vissa författare. Ibland är böckerna bra, ibland är det en nitlott. Precis som livet självt!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *