Solens sista strålar

Solens sista strålar av Lars Rambe

Boken utspelar sig i Stockholm och Nairobi. Den utspelas i nutid i ett spänt Kenya där staten kritiserats för att begränsa utrymmet och respekten för mänskliga rättigheter.

Det börjar med att en politisk tjänsteman hittas död i Nairobi, Kenya. Polisinspektör David Lokot inser att det är mord. I Sverige finns Per Strand som erbjuds att bli chef för en polisutbildning i Nairobi. Där träffar han David och saker börjar hända.

Det är många som figurerar i boken och ibland blir det lite rörigt, i början är det 33 personer som presenteras i ett persongalleri. Det här är den första bok jag läser av Lars, men det kan bli flera. Lars Rambe skriver deckare är jurist i botten men satsar just nu för fullt på sitt författarskap.

P1020393

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *