NÃ¥n som nanowritat???

Tycker att det det var fler som skrev om Nanowrimo eller vad det nu heter, förra året. Har du varit med i år? Här har vi i alla fall en som hade kunnat vara det på sin tid. Nämligen Enid Blyton.

eeeeeeeeeeee

Hon var äldst i syskonskaran med 2 yngre bröder. Mamman tyckte att Enid skulle ägna mer tid till hushållsarbete istället för läsning. När föräldrarna skildes, som var skandal på den tiden, blev Enid inåtvänd och började skriva. Hon bodde med sin mamma men saknade pappan som hon kommit så bra överens med.

Hon jobbade som lärare och skrev på fritiden. 1924 gifte hon sig och under 20-talet började hennes första framgångar som författare. Diktsamlingen Child Whispers gav ut 1922. Hennes man hjälpte till med försäljningen av hennes böcker. De skiljde sig senare och Enid gifte om sig 1943. Hon älskade djur och hade både hundar, katter, guldfiskar, igelkottar höns och ankor.

Hon var mycket produktiv och kunde skriva 10 000 ord per dag. Dessutom planerade hon aldrig vad hon skulle skriva utan den utvecklades under skrivandets gång. Knappt några ändringar gjordes från de första utkasten.

Tack Enid Blyton för att du låtit pennan glöda!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *