Midnattssol av Jo Nesbö

Tåg är bara bra till en sak; man hinner läsa. Jag blev inte så åksjuk denna gång så jag hann läsa Midnattssol klar imorse. Har en sak att säga, ska du döda nån så gör det ordentligt!!! Annars blir det dålig stämning långt efteråt. Ulf blev lejd att döda en man men ångrade sig när han fick ett erbjudande, det skulle han inte ha gjort. Nu har han anlänt till en by i nordligaste Norge utan bagage och möter en främmande kultur.

Han träffar Lea som är byns klockare. Av henne får han låna ett gevär. Han säger nämligen att han är där för att jaga. I jaktstugan som han också har fått låna bor han ensam, men efter ett tag får han oväntat besök.

Det är en lagom lång bok på 238 sidor som slutar lyckligt och den är skriven i jag-form. Själv kommer jag inte ihåg när jag läste en sån bok senast, men jag tycker det funkar bra. Jag gillar boken, sättet han skriver på, som ibland påminner om Lee Child tycker jag, och jag gillar storyn. Tycker lite synd om renen men händelsen fyller ju sin funktion. Jag rekommenderar boken och ger den 4 klackar av 6.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Midnattssol av Jo Nesbö

  1. N skriver:

    Skulle vilja läsa en i jag form faktiskt!

  2. Ethel skriver:

    Tycker jag läser böcker i jagform ganska ofta. Speciell känsla eftersom läsaren får veta allt enbart genom en enda människas ögon. Jag gillar det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *