Krrrrrrrr

Man kam hålla för näsan och göra ljud i form av krrrrrr. Det vare jättebra övning jag lärde mig av Pia Olby idag. Vi har verkligen befäst att jättesopranen Pia Widlund, ska jobba på djupet, med den berömda talrösten som jag fasat för i alla dess tider. Upp kommer jag, men ner är det värre. Annars brukar de ju vara tvärtom.

Sen sjöng vi en massa gamla godingar där vi växlade mellan operettrösten och bröstklang, fasen va svårt det är. Skarven är pinsamt dålig och behöver bättras på. Oh, my lover is a fischerman, är en underbar låt att öva på. Även Can´t help lovin that man of mine.

Jag ska bläddra vidare i min låtpärm och se om det dyker upp några flera bra låtar och Pia O ska titta i sina gömmor.

Att ta några sånglektioner efter lång tid är fantastiskt roligt. Jag höll igång på ett helt annat sätt när jag var med i Norrköpings Operettsällskap och hade föreställningar varje helg med ordentliga uppsjungningar. Fyra föreställningar på tre dagar och sen var man ganska sluuut. Men vad jag längtar tillbaka till den tiden.

Nu ska jag äta lite och ta fram en ny bok. Vi får se vad det blir den här gången!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Krrrrrrrr

  1. Amanda skriver:

    jag har märkt att jag svårt för att hålla i krrrr länge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *