Augustpriset

Nu är nomineringarna klara inför årets Augustpris. Flera av författarna är för mig helt okända. John Ajvide har jag hört talas om och Agneta Pleijel, men sen är det stopp, jag är väl inte tillräckligt kulturell antar jag. Förlagen själva väljer ut de böcker som ska nomineras och de största förlagen har ju störst chans att ha en författare som vinner.

Thomas Bannerhed som skrev boken Korparna fick Augustpriset ett år. Han gav ut sin bok på ett mindre förlag men det gick ju bra i alla fall. När jag pluggade på Skrivarlinjen på Åsa Folkhögskola var han där och föreläste, det var intressant att ta del av hans skrivprocess som jag tror hade tagit nästan åtta år. Han hade offrat en hel del på vägen men när han väl skickade in sin bok till olika förlag var det många som var intresserade.

Är det någon som har en favorit bland årets nomineringar?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Augustpriset

  1. Ethel skriver:

    Inte egentligen, men kanske Jessica Schiefauer ”När hundarna kommer”. Handlar om mobbing (se där en koppling till din novell) och har inspirerats (inte rätt ord kanske, inspireras, men du förstår) av händelsen med John Hron i Kungälv som blev mördad av några otäcka ligister. Han plågades och misshandlades, sen knuffade de ner honom i havet. Han drunknade, 15 år gammal. Det är en viktig bok!

    • Pia Widlund skriver:

      Just det, såg något på nyheterna imorse om den, blev lite intresserad, kanske köper den så småningom. När min nuvarande bokhög har minskat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *