Det svarta h̴let Рdel 1

Skogen liknade ett svart hål. Det enda man såg var de svajande topparna på träden. Granarna kastade ner en och annan kotte med jämna mellanrum och en uggla hoade på avstånd. Parkeringen som låg mellan skogen och skolan var nästan tom. Det var bara rektorns bil kvar. Han jobbade alltid sent. Några av barnen hade dröjt sig kvar vid cyklarna och röken från deras stulna cigaretter steg upp mot den grå himlen.

”Titta där kommer han.” Tobbe spottade och det stänkte i vattenpölen. De andra ställde sig bakom Tobbe. Som en armé av trogna soldater. Redo att anfalla när ledaren gav tecken.

Lukas stannade upp och kände hur hjärtats slag ökade. Det kändes som om lungorna krympte och han ville vända sig om och springa. Springa fort och långt bort. Bort från plågoandarna och skitskolan som han var tvungen att gå till varje dag. Det grävde ett hål i hans hjärta och själen blev gråare för varje dag. Och hans rygg blev krummare för varje sekund. Snart såg han ut som ringaren i Notre Dame.

”Vart ska du då? Skulle inte du fixa cigg åt oss?” Tobbe gick fram emot honom och blåste ut röken som la sig som en mask runt Lukas ansikte.

De andra skrattade när hostattacken kom. När sen tårarna trängde fram fick han en knuff som gjorde att han föll rakt ner i vattenpölen. Knät på jeansen fick ett hål och han kände en brännande smärta i sin högerhand. Blodet droppade ner på jeansen när han reste sig upp.

”Har du några cigg eller?” Tom blängde på honom med händerna i fickorna och en sänkt blick.

”Nej, jag har inga cigaretter.” Lukas backade och började springa över parkeringen. Han höll på att snubbla på sitt skosnöre men fick nu fart eftersom någon kastade en sten mot hans huvud. Smärtan fick honom att grina illa men benen trummade vidare. Och nu var han på väg mot skogen.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Det svarta hÃ¥let – del 1

  1. Amanda skriver:

    oj vad spännande!

  2. Ethel skriver:

    Mobbing är otäckt! Undrar vad rektorn har för roll i det hela?

  3. Tiina skriver:

    Hoppas hoppas att det gÃ¥r bra för Lukas…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *