Nu eller aldrig – del 1

Det gick inte att komma undan längre. Han hade vägrat länge nog. Hundralappen brände i fickan när han med tveksamma steg gick bort mot parken. Ett par kajor skrek ikapp vid fontänen och en kvinna med barnvagn satt på bänken vid lekplatsen och pratade i sin mobil. Hennes lilla son byggde sandslott i sandlådan och hade placerat sin ljusgröna mössa högst upp på ena tornet. Nicke gick förbi honom och avundades när han såg den bekymmersfria minen. Inga problem, inga utmaningar, ingen ångest. Tänka om han kunde bli liten igen.

Lite längre in i parken såg han mannen. Han stod på samma ställe som förra veckan. Hade samma mössa och samma jacka. Men förra veckan hade Nicke vänt redan vid fontänen. Det var som om han utnyttjade sin ångerrätt på en vara som blivit ett dåligt köp. Något man inte behövde helt enkelt.

Nu fick mannen syn på honom. de stirrade på varandra en lång stund och sen började Nicke gå mot mannen med försiktiga steg. Som han vägde varje steg på guldvåg. Det var nu eller aldrig som gällde.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Nu eller aldrig – del 1

  1. Eva-Lisa skriver:

    Intressant! 🙂 Vad ska hända härnäst?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *