Bok = Film

Så sista delen i Stieg Larssons trilogi om Lisbeth Sallander imorse. Dom tre böckerna blev ju film ganska fort. Jag undrar hur länge det dröjer innan David Lagerkrantz bok bli film. Vi är nog många som skulle vilja se fortsättningen på Lisbeths äventyr. Dessutom undrar jag om han inte redan nu funderar över en fortsättning på boken. Vad tror ni?

Det är många svenska deckarförfattare som fått sina böcker filmatiserade. Inte bara deckarförfattare förresten. Sen kommer vi alltid till diskussionen; film eller bok, vilken var bäst? Många tycker böcker är bättre än film. Man får ju skala av en hel del i en 500 sidors-bok för att få in det på 2 timmar. Det är inte alltid att man får fram allt som fanns i boken, det är omöjligt. Men ibland är filmerna bättre än böckerna. Tur att vi tycker olika där.

Vi får vänta och se. Jag tror det kommer både film och fler böcker där David är inblandad!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Bok = Film

  1. Eva-Lisa skriver:

    Det har jag ocksÃ¥ undrat, om inte även denna bok blir film? 🙂 Vi fÃ¥r väl se.
    Oftast tycker jag böckerna är bättre just för att man förstår karaktärerna på ett annat sätt i en bok där man kan följa deras tankar också. På tal om det har ju Mörka Platser nu släppts på bio och eftersom jag läst boken, måste jag såklart även se filmen för att jämföra hehe.

    • Pia Widlund skriver:

      Visst är det så, det är inte alltid att man förstår karaktärerna. Tala om vad du tycker om, Mörka platser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *