Tunn Frankenstein

Östgötateatern har ikväll haft europapremiär på Frankenstein. Jag hade höga förväntningar innan jag åkte och tyvärr infriades de inte. Storyn var tunn på de 2,5 timmarna. Man visste vad som skulle hända men det tog tid innan det hände och sången som var med tillförde inte historien så mycket.

Det var Anders Wendin som hade fått rollen som Ängeln. Funkade sådär sångmässigt. Däremot tyckte jag Tobias Almborg, som spelade självaste Frankenstein, gjorde ett enastående arbete. Han har en bra, djup och tydlig röst och ett utmärkt skådespeleri. Även Richard Carlsson var bra i denna uppsättning.

Vad som var lite tråkigt var att scenografin bestod av bilder i svartvitt. Till slut såg man allt i svartvitt och märkte inte när det blev scenbyte mellan vardagsrum och laboratorium. Snyggt ett tag, men allehanda sen.

Föreställningen har en komik som funkar ok när vetenskapen möter teatern. Däremot tyckte jag att det segade lite i första akten, man hade kunnat strama åt tempot ganska mycket. Storyn bygger på Mary Shellbys berömda roman från 1818. Någon som kommer ihåg Boris Karloff en av filmatiseringarna?

Det blir bara 3 av 6 möjliga klackar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *