Teaterförberedelser

Ikväll blir det teatergrupper och vi ska jobba med allt från Törnrosa och Frost till Hunger Games. Ska försöka få till en stor lekscen med numret Vill du inte ut och leka, från Frost. Kan bli bra om det är båda grupperna som är på scenen. Fylligt och kul.

Det är mycket att tänka på. Dels ska vi tänka på röst och kropp och inlevelse. Sen kommer kläder, rekvisita och ev scenografi in i bilden. Det är även viktigt att dela upp replikerna så att det blir ungefär lika för alla. Riktigt lika kan det inte alltid bli men man får försöka så gott det går. Vissa elever vill ha mycket text att jobba med och andra vill ha lite mindre. Man får försöka ta hänsyn till all aspekter.

P1010588

Det är inte lätt att stå på scen men här är ett gäng som gjorde bra ifrån sig i somras. Djulögänget satte upp Grabbarna i 57:an.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Teaterförberedelser

  1. Eva-Lisa skriver:

    Oj, Hunger Games lät intressant 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *