Mer händig

Jag önskar att jag vore mer händig än vad jag är. Tänk att kunna slipa kedjan till motorsågen själv. I dagsläget kan jag inte ens spänna kedjan, men jag sågar ju bara ett par gånger varje år så det är egentligen inte större fara. Men att ha en liten slipmaskin hemma från www.tormek.com skulle inte skada så jag åtminstone kunde slipa yxan. Den behövs ibland när jag kluvit veden och det sega träet inte vill dela sig. Vissa kvistar sitter som berget.

tormekSÃ¥ ska en slipsten dras…

När jag var liten hjälpte jag pappa att dra en slipsten så att han kunde fixa yxan. När man ser dagens maskiner känns det som rena medeltiden, haha. Om jag minns rätt skulle man ha vatten på slipstenen så att det funkade. Behövs knappast idag. Tur att tekniken rör på sig.

Nu har jag jättestora rishögar sim ligger och väntar på att få eldas. En av höstens höjdpunkter som just markerar att det är höst och att det inte längre är lika torrt ute. Får vänta ett par veckor till känns det som. Då blir det korvgrillning. Leidy brukar vilja medverka av nån konstig anledning. Hon får dock vänta inomhus till jag eldat färdigt annars luktar hon brandrök i flera dagar efteråt. Inte mysigt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *