Jag skulle vilja skriva en bok…

Har du hört någon säga det? Det har jag. Frågan är bara; Vad är det som hindrar dig. Ok, det är ju ingen tävling i att hinna så mycket som möjligt innan man dör men det är ofta tiden som sätter stopp för våra önskningar. Men även att ta tag i saker å ting. Vad är det som säger att man ska gå från ingenting skrivet till en hel bok? Varför inte börja med lite korta berättelser. Hitta en skrivkompis och byt texter med varandra. Träna på att ge varandra feedback och träna på att få feedback. Det kan vara lika svårt åt båda hållen.

När man känner att man kommit igång kan man börja googla på lite novelltävlingar. Då får man inte alltid själv bestämma vad man ska skriva om och inte heller hur långt det ska vara. Man får helt enkelt rätta in sig i ramarna. Nyttig erfarenhet. Chansen att man vinner är lika stor som att påven inte har skojig mössa men det är spännande och roligt i alla fall.

När man kommit igång med det kan man alltid gå vidare. Eller man kanske har hittat in nisch och väljer att fortsätta skriva noveller. Antingen på egen hand och gör en novellsamling. Eller fortsätter att skicka in till tävlingar. Det viktiga är att man kommer igång. Så ta nu och kavla upp ärmarna och börja skriv!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Jag skulle vilja skriva en bok…

  1. Amanda skriver:

    jag har ju en bok som ligger och väntar på att bli renskriven, tar mig bara inte för det, ska orka o så

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *