Från tanke till verklighet – Del 4 av 7

Jahaja, då var det bara att kontakta ett par tryckerier för att kolla priser och lite annat. Ett tryckeri tog 2 månader på sig att svara och när dom gjorde det svarade inte jag. Däremot bestämde jag mig för Holmgrens tryckeri i Katrineholm där Mats Wangenfors gav mig en prisidé vid första mötet. Vi pratade antal sidor, teckenstorlek och typsnitt. Jag hade redan innan mötet mailat honom en text som han fick korrigera och sätta in i ett format så att jag kunde se hur många sidor det blev. En förutsättning för att kunna jobba vidare. Vi bestämde att det skulle bli 60 sidor och att författarporträtt, innehållsförteckning, förord och foto på mig skulle vara med. Nu var det bara att gå hem och sammanställa material.

Jag började med att stapla upp alla berättelserna i ett excelark och kollade hur många tecken och rader de innehöll. Sen började jag ta bort de som inte höll måttet. Jag skrev även några nya och började rota i garderoben och hittade en gammal skoluppsats. Den skrev jag 1985 (!). Klart att jag var tvungen att ha den med. Jag fick skriva in den på datorn efter det handskrivna pappret och det var riktigt kul att gå igenom något jag skrev för 30 år sen.

En del av berättelserna passade i längd, några fick jag kapa och några fick jag utöka. Dessutom passade jag på att be min kompis Bettan Eliason om 2 stycken små teckningar som jag kunde ha med. Det är ju skitsvårt att få till exakt antal rader och ibland kan en liten bild längst ner ”pigga upp” det hela. Så här i efterhand kan jag önska att det varit mer än 3 bilder men man lär så länge man lever. Ännu ett steg i rätt riktning.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på FrÃ¥n tanke till verklighet – Del 4 av 7

  1. Ethel skriver:

    Bra idé med några teckningar! Passar ovanligt bra i en novellantologi, tycker jag. Det blir som en del av det hela, text och bild som på något sätt hör ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *