Vita spår

Emelie Schepps andra bok heter Vita Spår. Det är Jana Berzelius som är förundersökningsledare och Henrik Levin som är kriminalkommissarie. Förra boken, Märkta för livet, tyckte jag ärligt talat var sådär, den här är bättre. Det är som om Emelie har växlat upp i både tempo och i själva storyn. Handlingen utspelar sig i Norrköping och det blir vi påminda om lite väl ofta då det hela tiden pratas om Knäppingsborgsgatan, Promenaderna och Spelmansgatan och Garvaregatan. Vi känner även igen Bomullsfabriken, Bishop Arms och Durkslaget.

Pim och Noi tror att de ska tjäna snabba och enkla pengar genom att svälja 50 st kokainkapslar. Och det kanske det är så länge de inte går sönder. En av dom avlider på tåget och sen är storyn igång. I Janas bakgrund finns en man vid namn Danilo som ställer till en hel del. Och när Robin Stenberg sett ett slagsmål mellan dom två och därefter blir mördad växlas tempot upp.

Boken är läsvärd och jag läste de 338 sidorna på två dagar.

Det blir 5 klackar av 6 möjliga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Vita spÃ¥r

  1. Ethel skriver:

    Du är nog snäll nu när det ger den 5 poäng av 6 möjliga :-)? Inte riktigt den känslan jag får när jag läser din recension, att den är läsvärd. Har inte läst den första. Ska jag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *