Barn läser mer igen

P1010531Mina gamla godingar

Jag läser i sista numret av Skriva, att barn läser mer. 2007 var tydligen ett toppår för barnböcker och sen har det pekat neråt. Men under de 4 första månaderna har utlåningen ökat med 12%. Kam kanske delvis förklaras med att många nya läsprojekt startats för barn. T ex Läsborgarmärket och Läslovet. Jag läste mycket som barn och jag tror inte att jag hade skrivit så mycket idag som jag gör om jag inte hade läst.

Jag läser vidare att det både är klassiker och nyutgivet som ökar och det är roligt. Det finns både nytt och gammalt som är bra. Jag har läst böcker av både Emma Askling och Anna Helgesson och dom är på G med nya böcker igen. Viktigt att den gamla bokfloran fylls på med nytt.

Man kan också läsa att den största konkurrensen till böcker är; Tiden. Det är så mycket annat nuförtiden. På min tid fanns det varken mobiler, FB eller datorer. För att inte tala om alla TV-spel och DVD-filmer som många barn fördriver sin tid med.

Ni som har barn därute; ser ni till att dom upptäcker böckernas magiska värld?

P1010532En klassiker

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *