Snart premiär

Den 2 juni var det exakt en månad kvar till premiären av Grabbarna i 57:an vid Djulö i Katrineholm. Tiden går. Vädrets makter har inte varit med oss så vi repade i duggregn igår och avbröt efter en och en halv timma. Lite olika scener med olika skådisar gicks igenom. Sen tog vi sångerna. Det är alltid mycket att tänka på vad det gäller sången. Texta tydligt, se lite glad ut, ha med dig kroppen, tänk på magstödet och inte minst viktigt, kom ihåg texten. Visst har man kommit av sig någon gång men ser man bara tillräckligt glad ut hela tiden är det ingen som märker något om man tar ett annat ord och skarvar med.
Vad det gäller ljud och ljus så är även det en viktig del i en föreställning. Här finns det ljus www.showlighters.se Vid Djulö har vi myggor, mikrofoner, annars skulle det vara svårt att höra allt. Blåser det kan mycket försvinna om det sitter publik på bänk tolv. Turligt nog behöver vi inget ljus för vi spelar under sommaren och inte alltför sent. Men är det inomhus spelar ljuset en viktig roll. Nackdelen med att spela ute är att man inte kan ha några blackar, det vill säga dra ner ljuset och att skådespelarna försvinner ut. Nu måste vi göra alla ingångar och utgångar synliga. Men det är oftast inga problem.

fghjklöä

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Snart premiär

 1. Anna/notonmusic skriver:

  den här vore så himla kul att se Pia! Få se om jag kan lyckas med åtminstone några utomhusteaterbesök i sommar. Den här är en av mina önskemål.

 2. Eva-Lisa skriver:

  Alltså det här vädret gör mig snart på dåligt humör. Bara regn, jag hoppas verkligen att det vänder snart.
  Kul att det snart är premiär och hoppas ni fÃ¥r fint väder 🙂

 3. Amanda skriver:

  hoppas ni har vädret med er i spelperioden sen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *