Luckan – del 2

Dörren var inte stängd helt. Genom en glipa spred sig ett svagt ljus ut i gången. Lätta dunsar mot golvet vittnade om att det fanns människor kvar därinne. Konstigt, hade inte alla mina elever gått? Jag blev stående en stund och det började rycka i mitt ben när takten spred sig i min kropp. En arbetsskada, svårt att stå still. Jag gick lite närmare och såg ett svagt ljus från taket sprida sig i lokalen. Det var svagare än det ursprungliga ljuset. När jag tittade längre in så stod de där. Tvillingarna som jag dansat balett med för över tjugo år sedan. De stod vid stången och gjorde pliéer. I vackra aprikosa dräkter och tåspetsskor. De såg inte ut att vara en dag äldre än när jag såg dem sist. En evighet sedan. Men vad gjorde de här? Hur hade de kommit in hit utan att jag sett det?

P1010207

Efter en stund dansade de ut på golvet. Allvarliga. Fokuserade. Graciösa. Men med en glädje för konsten som syntes i deras rörelser. Jag stod som förstenad och bara stirrade. De snurrade mot mig och plötsligt såg en av dem mig och stannade tvärt. Jag stängde dörren och backade. När jag slöt ögonen trodde jag att jag drömt alltsammans. På andra sidan dörren var det tyst och jag räknade till tio innan jag tyst sköt upp dörren. Danssalen var tom. Jag gick in med raska steg och såg mig om. Var jag så trött att jag sett i syner? Antagligen. Jag skrattade för mig själv. Gnuggade mig i ansiktet med händerna och vände mig mot dörren för att gå. Det var då jag såg den. Luckan ovanför dörren som alltid hade varit öppen. Nu var den stängd.

P1010204

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Luckan – del 2

  1. Eva-Lisa skriver:

    Vad finns bakom luckan tros? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *